От рано сутринта Бачковският манастир, който днес отбелязва своя храмов празник Успение

...
От рано сутринта Бачковският манастир, който днес отбелязва своя храмов празник Успение
Коментари Харесай

Хора от цялата страна се стекоха в Бачковския манастир

От рано сутринта Бачковският манастир, който днес отбелязва своя храмов празник  " Успение на Пресветата Богородица “, е изпълнен с хора от цялата страна. 

Дълга опашка се извива пред манастирската черква, където е изложена иконата на Божията майка, на чиято чудотворна мощ вярващите се уповават. 



Сутринта в храма беше отслужена празнична Света литургия, а до късно довечера той ще остане отворен, с цел да могат всички искащи да отдадат своята респект към Света Богородица, да споделят болката си и насочат своите молитви за здраве, триумф и избавление. 



На голямата опашка пред храма, в който на видно място е сложена Закрилницата на Светата обител, срещаме хора на всякаква възраст и от всички краища на България, пристигнали със своята болежка, със своята наслада, със своята вяра да склонят в празничния ден глава пред лика на Божията майка и се помолят за себе си и за околните си. 



Предполага се, че Светинята е в Бачковския манастир от основаването му от Григорий Бакуриани през XI век, споделя уредникът на музея Стамен Пепелишев. 

В двора на манастира всеки, който желае, получава благословия и светена вода. В помощ на всеки богомолец е Валентина Чолакова. Служи в Светата обител от 5 години. Това е територия на духовността и вярата  споделя тя, като също насочва в днешния ден молитвите си към божията майка. 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР